Başkan Amca ile Küçük Kahramanlar İş Başında

Şanlıurfa’nın Viranşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını anlatmak ve çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla 25 bin adet hikaye kitabı bastırdı.

EĞİTİM 15.02.2021 23:31:00 0
Başkan Amca ile Küçük Kahramanlar İş Başında

Şanlıurfa’nın Viranşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını anlatmak ve çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla 25 bin adet hikaye kitabı bastırdı.

İlkokul öğrencilerine yönelik bastırılan “Başkan Amca ile Küçük Kahramanlar İş Başında” isimli kitabın ilçe genelindeki çocuklara dağıtımına başlandı.

Kitap dağıtımına katılan Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, ülkenin geleceği olan çocuklara hizmet etmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Viranşehir’de çocuklara yönelik Kovid-19 konulu 25 bin kitap dağıtıldı

Çocukların geleceğin teminatı ve yaşam enerjisi olduğunu anlatan Başkan Ekinci, “Ülkemizde ve dünyamızda sosyal, ekonomik yaşantıyı neredeyse durdurma noktasına getiren Kovid-19 salgınıyle mücadelemiz her alanda hız kesmeden devam ediyor. Bilim insanları gece gündüz çalışırken bizlerde belirlenen kurallara uyarak bu zor günlerin geçmesini bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, kitap dağıtımının ardından çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ekinci, bu süreçte evlerinde kalan çocuklara yönelikte bazı projeler hazırladıkların dile getirerek, şunları kaydetti:

“Ekibimizle yaptığımız toplantılarda bu süreçte çocukları hem eğitecek hem de okuma alışkanlığı sağlayacak hikayesi Viranşehir’de geçen, karakterler arasında benimadımın ve çizgilerimin de geçtiği bir kitap hazırlattık. Çocuklar virüsten nasıl korunur, neler yapması gerek bunları kendi yazım dilleri ile yavrularımıza anlattık. Kitabı ilçemizdeki tüm çocuklara şu an ulaştırıyoruz. Bu kitap sayesinde çocuklarımız salgından nasıl korunur, hastalığı bulaştırma konusunda nasıl daha dikkatli olunur bunu öğrenmiş olacaklar. Geri dönüşler çok güzel. Hem Viranşehir için hem de insanlık için değerli bir projeyi uygulamaya koyduk. Viranşehir her çalışmasında kalitesini ve farkını ortaya koymaya devam edecek. Bu vesile ile vatandaşlarımdan temizlik, maske, mesafe kuralına uymalarını bu konuda hassas davranmaya devam etmelerini rica ediyorum. En kısa zamanda hepimizin gayretiyle bu virüsü yenip yeniden sosyal hayatımıza geri döneceğimize inanıyorum.”