AYAS, “DEPREM FELAKETİ SEÇİM MALZEMESİ YAPILDI”

Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Fahriye Yonca Ayas’ dan seçim tarihi tartışmasına ilişkin tespitleri

KÖŞE YAZISI 28.02.2023 16:53:00 0
AYAS, “DEPREM FELAKETİ SEÇİM MALZEMESİ YAPILDI”

“AKP VE MHP İNCE HESAPLAR PEŞİNDE”

“BENCE CUMHUR İTTİFAKININ EVDEKİ HESABI ÇARŞIYA UYMAYACAK”

Türkiye’nin birçok yerinde görev yapan, görevi nedeniyle başka şehirlerde yaşamak zorunda kalan ancak, her fırsatta memleket sevdasını dile getiren Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Fahriye Yonca Ayas, seçim tarihi ve deprem felaketi sonrasına dair tespitlerini paylaştı.

 

Ayas, “yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan ve 11 ili etkileyen, binlerce kişinin ölümüne, yaralanmasına, evsiz ve çaresiz kalmasına yol açan deprem felaketinde kaybedilen canlara rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara şifa temennisini dile getirdi.

 

“Ateş düştüğü yeri değil hepimizi yaktı” diyen Dr. Fahriye Yonca Ayas,  http://ww.urfamilletvekili.com adresindeki kişisel bloğunda ise seçim tarihi ile deprem felaketi sonrasında iktidar ve muhalefet partilerinin tutumuna ilişkin tespitlerini paylaştı.

Haber sitelerinde yer alan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, seçim tarihi  olarak  daha önce duyurduğu 14 Mayıs tarihinde kararlı olduğunun altını çizen Ayas, şunları kaydetti:

“Yine etkin bir haber sitesinde yer alan bilgilere göre, bu tarih seçmen listelerinin hazırlanması ve düzenlenmesi konusunda sıkıntı yaratabilir.

İkincisi,  daha önce alınan kararlar nedeni ile konteynırlarda oy kullanılamaz, seçmenlerin çoğunun yeri değişmiş durumda.

Ücüncüsü ise Yüksek Seçim Kurulu depremzede vatandaşların nasıl oy kullanacağı konusunda çalışma yapmak durumunda.”

Ak Parti kurmaylarının ise 18 Haziran tarihi yönünde görüş bildirdiklerini anımsatan Ayas, “Ancak bu tarih de hac dönemine denk gelmektedir.  Bu da yaklaşık 100 bin kişinin oy kullanamaması anlamına gelir. İkinci tur söz konusu olursa bu da Kurban  Bayramına denk gelecektir. Bu durumda AK PARTİ ve Cumhurbaşkanının her tür olasılığı göz önüne alarak çok ince hesaplar yapmak zorunda kaldığı aşikardır. 18 Haziran tarihi ayrıca Cumhurbaşkanının yeniden aday olabilmesi için tartışmalı bir tarihtir.”

Ayas, “Bence 14 Mayıs deprem yaraları ve sarılması konusunda tüm partiler için soru işaretleri dolu bir tarihtir. İktidarında muhalefet partilerinin de halkın her kesiminin tepkisini çeken hataları eksikleri olmuştur” görüşünü dile getirdi.

Yapılan en büyük hatanın acılar üzerinden siyaset yapılması olduğuna vurgu yapan Ayas, şöyle dedi;

“En büyük hata  böyle bir günde bile particilik yapılması ve gösteriş fotoğraflarının basında yer almasıdır.

Yardımların koordine edilmemesi, iktidarın gelen yardımları koordine ederek dağıtmak yerine engellemeye çalışması büyük hatalarıdır.

Muhalefet ise isteseydi sessiz sedasız belli noktalara yardımını yapabilirdi ki bu konuda ağlamayı mızıldanmayı tercih ettiler.”

HDP’NİN GAFLETİ

“HDP tarafından yapılan ‘Halkımıza ulaşmamız engelleniyor’ açıklaması  tam bir gaflettir” görüşünü dile getiren Ayas, şöyle devam etti:

“Halktan oy toplamak için bağımsız adaylar ile kendinizi ve halkı organize ettiniz de yardımı mı sessiz sedasız yapmayı başaramadınız? İlla yardımın HDP tarafından yapıldığı kocaman kocaman yazmak zorunda mı? Ne gerek var mazlumu oynamaya ?

Milletvekillerin kendi arabaları ile grup grup yardım yapmayı denedi mi merak ediyorum ki bu bölge seni HDP olarak yaşatan ve var eden bölgedir…

14 Mayıs koşulları zorlarken, 18 Haziran Cumhurbaşkanının aday olması için tartışmalı derken iktidar ortakları orada dengeyi tutmak ve korumak zorundalar. OHAL de zaten başlı başına iktidar aleyhinde  tartışma konusu.

Özetle söylemek gerekirse, seçim tarihi için AKP ve MHP ince hesaplar peşinde ama sanki bu defa evdeki hesap çarşıya uymayacak gibi.”