Akçakale Eğitiminde Bir İlk

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde Alatlar İlk ve Ortaokulu tarafından toplu açılış töreni düzenlendi.

EĞİTİM 4.03.2022 12:20:00 0
Akçakale Eğitiminde Bir İlk

Törene İlçe kaymakamı Oltan Bayraktar, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, Akçakale Belediye Başkan Vekili Halef Karataş, Akçakale Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gerçek, şube müdürleri, Memur Sen İl temsilcisi,  İbrahim Coşkun ve birçok kurum amiri katıldı. Okulun kendi çabalarıyla oluşturdukları FETEM(Fen, Teknoloji ve Matematik) Atölyesi, Salon Sporları Atölyesi, Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesinin açılışı yapıldı.  

 

Açılışta konuşan okul müdürü Muhammed Dilekçi, öğrenciler için daha fazla çalışma yapıp öğrencilerin istidat ve kabiliyetlerini geliştirmek için çaba sarf etmeye devam edeceklerini söyledi. Dilekçi ayrıca bu atölyelerinde açılışında bizlere destek olan İstanbul Başak şehir Hacı Ali Osman Gül İlkokulu Müdürü Sn. Muhammet Aka'ya sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Dedi. . İstanbul Başak şehir Hacı Ali Osman Gül İlkokulu Okul müdürü Muhammet Aka,  Bu atölyelerin öğrencilerin yeteneklerinin keşfedilmesi ve ortaya çıkarılması açısından çok önemli olduğunu ifade ederek hayırlara vesile olmasını diledi.

Açılışta konuşma yapan Akçakale ilçe kaymakamı Oltan Bayraktar, Bu güzel ve anlamlı programda olmaktan mutluluk duyuyoruz, Eğitim memleketin ve bölgemizin en önemli sorunu eğitimdeki sorunu çözememek kalkınmış bir ülke yolundaki en büyük engel, Bunun için kalkınan ülkelerin geldikleri aşamada geldikleri noktaya baktığımız zaman arka plana ilerlediğimiz zaman eğitime çok büyük yatırım yaptıklarını ve sorunları çözdüklerini görüyoruz. Onun için en önemli işimizin eğitim olduğunu düşünüyoruz ve bu anlamda mesaimizin bir kısmını eğitime ayırmaya gayret gösteriyoruz. Bu anlamda gösterdikleri gayretten dolayı arkadaşlarımı kutluyorum. İlçede bir ilk olma özelliği taşıyan bu atölyeler umarım tüm okullara yayılır dedi.

Konuşmaların ardından atölyelerin açılışı yapan Akçakale kaymakamı Oltan Bayraktar eğitim gören öğrencilerle sohbet etti.