Ahlak, vicdan ve yerel yönetimler!

İsmail Çölkesen yazdı; Ahlak, vicdan ve yerel yönetimler!

KÖŞE YAZISI 12.08.2022 10:54:00 0
Ahlak, vicdan ve yerel yönetimler!

Ahlak, vicdan ve yerel yönetimler!
 
Atalarımız ne demişse doğru demiştir;
Vicdan, ahlakın ibresidir.
Bu atasözünün barındırdığı vasıflara sahip olmak da her babayiğidin harcı değildir.
Aslında bu vasıflara sahip olabilmek için insanın kumaşının da sağlam olması lazım.
“Erken seçim”, “Baskın Seçim” gibi söylemler arttıkça makamlara göz dikenlerin de bir bir kendilerini belli etmeye başladı. Böyle bir dönemde yerel yönetimlerimizde yaptığım gözlemleri siz değerli okurlarımla paylaşmak istiyorum. 
Şanlıurfa gibi dünyanın gözünün üzerinde olduğu memleketi yönetecek insanların öncelikle ahlak ve vicdan sahibi olmaları için biz seçmenlere önemli görev düşüyor.
Bu vasıfları ayak tırnağından saçının teline kadar taşıyan insanların yönettiği belediyelere bakın, farkı hemen hissedersiniz.
Bakın Haliliye belediyesine….
Vatandaş odaklı, şeffaf, katılımcı, hizmet standartları yüksek bir belediyecilik anlayışı hakim. 
Hizmet üretirken gerekli olan ihtiyaç malzemelerini dışarıdan satın alarak yüksek meblağlardan para ödemek yerine kendi bünyesinde üreterek  hem  tasarruf yapıyor, hem de istihdam sağlıyor.
Park ve bahçeleriyle görsel bir şölen sunan Haliliye ilçesindeki parklara yerleştirilen oturma gruplarını bile belediye bünyesinde üretiliyor.
Bölgede hatta ülke genelinde ilk ve tek olma özelliğine sahip hizmetleri bir bir halkın ayağına CAN"la başla CAN"ı gönülden getiriyor. 
Tam 70 milyon TL’lik asfalt yatırım işlemlerini de tamamlayan Haliliye Belediyesi ile yüzler gülüyor, geleceğe umutla bakılıyor.
Merkez ve kırsal ayrımı yapmadan her kentin her metrekaresine hizmet götüren Haliliye Belediyesi’nde çok yakınsa kiralık araç da kalmayacak. Çünkü, eli vicdanında hizmet veren Başkan Mehmet Canpolat, belediye bütçesine önemli yük getiren bu duruma da bir çözüm bulmaya hazırlanıyor. 
En önemlisi de şeffaf bir yönetim sergileniyor.
Belediyenin yaptığı ihaleleri canlı yayınla tüm halkın izlemesine olanak tanınıyor.
Şaibeden uzak yönetim anlayışı ile toplumun tüm kesimlerine hitap eden Haliliye Belediyesi’nde gizli saklı yok. Kapalı kapılar ardında pazarlıklar yapılmıyor. Bu şeffaf yönetim anlayışı hizmet projeleriyle taçlandırılıyor.
Sabahın ilk ışıklarından gecenin geç vakitlerine kadar 7/24 sahada olan Haliliye Belediyesi; kundaktaki bebeklerden yardıma muhtaç yaşlılara ve kimsesizlere kadar herkese ve her kesime yönelik projeleriyle mutlu bir Haliliye için tüm imkanlarını seferber ediyor.
Belediyeyi basiretli bir tüccar gibi kılı kırk yararak yöneten, tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını koruyan Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canbolat, namı diğer “Yiğit Adam” halktan da kaçmıyor. 
O hep sahada, hep halkın içinde.
Çünkü, halkın içine çıkmaya da yüzü var. 
Seçim öncesi vaat ettiklerini bir bir yerine getirdiği, sözünde durduğu için gittiği her yerde alkışlanıyor. 
Alnı açık, başı dik, ilçeyi bir baştan diğer başa dolaşıyor. Halka dokunuyor, gönüllere dokunuyor.
Halka bir isteklerinin olup olmadığını, şikayetlerinin bulunup bulunmadığını soruyor.
Kendi hızına ayak uyduran ekibiyle sokak sokak, cadde cadde gezip, kendisine ilk ağızdan iletilen sorun ve talepleri anında yanında bulunan daire müdürlerine talimat vererek çözüyor.
Özetle candan ve canı gönülden hizmet sunuyor.
Atasözü ile başladık, atasözü ile de bitirelim.
Ne demiş atalarımız; iş bilenin kılıç kuşananın.
Eli hep vicdanının üzerinde olan Yiğit Adam ellerin dert görmesin. 
 
 
Kalın sağlıcakla
İsmail ÇÖLKESEN