Açıksu Caddesine Estetik Dokunuşlar-(VİDEO)

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi koordinesinde başlatılan proje kapsamında, kent genelinde görüntü kirliliğine yol açan duvarlara estetik dokunuşlar ile Şanlıurfa’nın hikâyesi çiziliyor.

GÜNDEM 8.06.2021 09:21:00 0
Açıksu Caddesine Estetik Dokunuşlar-(VİDEO)

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi koordinesinde başlatılan proje kapsamında, kent genelinde görüntü kirliliğine yol açan duvarlara estetik dokunuşlar ile Şanlıurfa’nın hikâyesi çiziliyor. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, duvarlara çizdikleri resimlerle kentin kültürel dokusu ve tarihi gün yüzüne çıkıyor.


Büyükşehir Belediyesi Haliliye ilçesi Açıksu Caddesinde yol genişletme, asfalt, trafik işaretleri, modern kaldırımlar ve ışıklandırma işlemlerinin tamamlanmasının ardından daha modern bir görünüme kavuşan caddede bulunan duvarlara Şanlıurfa’nın tarihi mekânlarını 3 boyutlu olarak resmediyor.


Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekiplerinin Açıksu Caddesinde sürdürdüğü çalışmalar kapsamında üzerine yazıların yazıldığı görüntü kirliliği oluşturan duvarlar, Balıklıgöl, Urfa Kalesi, Türk Bayrağı ve doğa resimleri ile daha güzel bir görüntüye kavuştu.


Büyükşehir ekipleri yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aktararak görüntü kirliliğinin önüne geçmek ve caddeye estetik bir görünüm kazandırmak için bu tür çalışmaları kent genelinde sürdürdüklerini belirttiler.


Şanlıurfa’da trafik akışının yoğun olduğu Açıksu Caddesinde duvarları süsleyen resimlerin estetik bir görünüm kazandırdığını aktaran mahalle sakinleri, duvarlara yazılan yazıların kötü bir görüntü oluşturduğunu ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin, Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik alanlarının resimlerini çizmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçen herkese teşekkür ettile