ITC TÜRKİYE TEMSİLCİLİĞİ BAŞKANI TÜTÜNCÜ ZİYARETİ

ITC TÜRKİYE TEMSİLCİLİĞİ BAŞKANI TÜTÜNCÜ ZİYARETİ

DÜNYA 10.08.2019 17:44:00 0
ITC TÜRKİYE TEMSİLCİLİĞİ BAŞKANI TÜTÜNCÜ ZİYARETİ

Geçtiğimiz haftaiçi Orsam’ın evsahipliğinde Ankara’da gerçekleştirilen ve Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi’nin konuşmacı olarak katıldığı ‘Kerkük’te Güncel Gelişmeler ve Türkmenlerin Durumu‘ başlıklı konferansta önemli konulara değinildi.
ITC Başkanı Erşat Salihi’nin yaptığı konuşmaya ulusal ve uluslararası ilgi yoğundu.Irak Hükümetinin ve Dünya genelinde Türkmenlere yönelik ilgisiz politikalardan söz eden Başkan Salihi ‘tüm zorluklara rağmen Türkmenlerin ne mücadelesi ne de yanımızdaki güçlü varlıkları eksik olmadı..’ dedi.

Konferans sonrasında Güneydoğu Gündem editörü Yaşar İçen,Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilciliği’ni ziyaret etti.ITC Türkiye Temsilciliği Başkanı Mehmet Tütüncü ile uzun bir söyleşi gerçekleştiren Yaşar İçen kamuoyunda beliren soruları da Başkan Tütüncü’ye iletti.

ITC Türkiye Temsilciliği Başkanı Mehmet Tütüncü şu cümleleri haber sitemize aktardı;
‘Türkmenler varlıkları ile Ortadoğu’nun ve Dünya’nın önemli bir gerçeğidir.Dünya genelinde olduğu gibi Irak ve Suriye Türkmenleri de büyük sıkıntılar içerisinde.Başkanımız Erşat Salihi’nin cümlelerinde yer verdiği Irak Hükümetinin bizleri görmezden gelmesi,sesimizi duymaması bizleri daha da kamçılıyor,daha da güçlendiriyor.
Irak Türkmen Cephesi Başkanı olarak birkaç aydır görev yapmama rağmen uzun yıllardır bu mücadelenin içerisindeyim.İşimiz zor,kendimizden başka dostumuz yok,Dünya Israrla bizi görmezden geliyor,gördüğümüz zulümler normal sayılıyor...Bunların hepsini biliyor ve yaşıyoruz.Tüm bu sıkıntılara rağmen inanç ve mücadelemiz ile yüreğimiz dolu.
Türkmenlere karşı oluşturulan bunca sıkıntıya karşılık güçlenmek için kendi içimizde yapmamız gerekenler var elbette.Sesimizi daha yüksek duyurmalıyız Türkiye’de.Irak Türkmen Cephesi olarak büyük sorumluluğumuz var Türkmenlere karşı.Bu sebepten yılmadan çaba gösteriyoruz.Yeter mi?Yetmez tabiki.Bizler birlikte,güçlü ve doğru bir şekilde yol almalıyız.Bir iki kişiyle olmaz bu iş.
Ortadoğu’da barış ve huzur isteniyorsa Türkmenlerin varlığı önemsenmeli Dünya ülkeleri tarafından.Tarihimizi gençlerimize aktarmalıyız...Daha aktif faaliyetlerle sahada olmalıyız...Kendimizi geliştirmeliyiz...Gücümüzün ve etkimizin farkında olmalıyız,birleşmeliyiz...
Kısaca yapılması gereken çok şey var.”

Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilciliği Başkanı Mehmet Tütüncü yeni görevine birkaç ay önce başlamasına rağmen önemli hamleleri gerçekleştirmiş.Ankara ve Türkiye genelindeki Türkmenlere ulaşarak faaliyet çalışmalarında yer vermiş.Eylül ayı ile birlikte yoğun ve aktif çalışmaların startını verecek olan Başkan Tütüncü Türkmen varlığına karşı herkesi daha duyarlı olmaya davet etti.