Tarih: 18.11.2025 12:15

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Gerekirse İmralı’ya Giderim

Facebook Twitter Linked-in

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada terörle mücadelede yeni bir döneme girildiğini vurguladı. "Terörsüz bir Türkiye hedefleniyorsa sürecin muhataplarıyla doğrudan iletişimin önünde engel olmamalı. Gerekirse üç arkadaşımı alıp İmralı'ya giderim" diyen Bahçeli, salonda "İmralı'ya gitmeme izin veriyor musunuz?" sorusunu yöneltti. Partililer bu ifadeleri ayakta alkışladı.

Öte yandan, askeri kargo uçağının düşüşüne ilişkin soruşturma sürüyor. Yetkililer, kazaya dair tüm iddiaların araştırıldığını, kara kutu incelemesiyle birlikte uçağın nasıl düştüğünün netleşeceğini belirtti. Olası dış müdahale ihtimalinin de titizlikle inceleneceği, sonuçlar açıklanmadan yapılan komplo yorumlarının sağlıklı olmadığı ifade edildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bahçeli'nin açıklamalarına ilişkin değerlendirmesinde, terörün tamamen sona ermesi yönünde güçlü bir toplumsal beklenti bulunduğunu söyledi. Tunç, Bahçeli'nin daha önce yaptığı çağrının sürece katkı sunduğunu, örgütün silah bırakma kararıyla önemli bir aşama kaydedildiğini belirtti. TBMM'de kurulan komisyonun süreci yönlendirdiğini hatırlatan Tunç, Bahçeli'nin olası İmralı ziyaretine ilişkin kararın da bu komisyona ait olduğunu ifade etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —