Akçakale'de öğrencilere uzay gözetleme heyecanı yaşatıldı

Akçakale İlçe Milli Müdürlüğü eğitimde öncü bir adım atmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz.

EĞİTİM 15.01.2024 13:17:00 0
Akçakale

Akçakale İlçe Milli Müdürlüğü eğitimde öncü bir adım atmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz diyerek, Müdürlüğümüz olarak tüm okullarımızda başlattığımız 'Uzay Gözlemevi Etkinliği' ile çocuklarımızın öğrenme deneyimini zenginleştirmeyi, meraklarını canlı tutmayı ve bilgi düzeylerini artırmayı amaçladıklarını açıkladı.

Uzay Gözlemevi, uzay, gezegenler, galaksiler ve yıldızlar gibi büyüleyici konuları özel görüntü yansıtma sistemleri ile birleştirerek, çocukları eğlenerek öğrenme imkanı sunan eşsiz bir eğitim platformudur. Bu interaktif ortamla, çocukların bilim ve keşif yolculuğuna adım atmalarına imkan sağlıyor.

Akçakale İlçe Milli Müdürlüğü amaçlarının çocukları geleceğe daha donanımlı bir şekilde hazırlanmalarını desteklemek, Uzay Gözlemevi ile öğrencilerin eğitim kalitesini artırmak, onlara eğlenceli bir öğrenme ortamı sunmak ve anlamlı öğrenmeyi gerçekleştirmektir.
Bu etkinlikle çocuklara sadece bilgi değil, aynı zamanda merak, keşif ve öğrenme sevgisi faktörlerinin çocuklara aşılamayı hedeflemektedirler. Uzayın büyülü dünyasında yapılan bu etkinlik, öğrencileri hayal güçlerini kullanmaya teşvik ederek, öğrenmeye olan tutkularını artıracak.